2018. január 31.

Az Örök tél premier előtti díszbemutatójára az Uránia Filmszínházban került sor 2018. január 30-án. Az eseményt Gulyás Gergely, az Országgyűlés volt alelnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Az Örök tél zártkörű premier előtti vetítésnek és az azt követő sajtóeseménynek az Uránia Filmszínház adott otthont 2018. január 30-án. A premier előtti vetítés után az Uránia kávézójában rendezett sajtótájékoztatót Rétvári Bence nyitotta meg a Gulág Emlékbizottság képviseletében. A sajtóeseményen az alkotók beszéltek a forgatókönyv megszületéséről, a forgatásról, valamint az utómunkálatokról. Ezután megnyitották Skuta Vilmos standfotóiból álló kiállítást, amely négy hétig lesz látogatható az Urániában.

 

Az Örök tél online történelmi vetélkedőjén nyertes csapatok számára premier előtti vetítéseket szervezett a film alkotóstábja, melyeken a diákok az alkotókkal is személyesen találkozhattak. A közönségtalálkozókon a fiatalok feltehették a GUPVI táborokkal kapcsolatos, a vetélkedő során esetleg megválaszolatlanul maradt kérdéseiket, valamint beleshettek az Örök tél című film kulisszái mögé.

Bővebben …

Véget ért az Örök tél online történelmi játék melyet az Örök tél című film alkotóstábja hirdetett diákoknak. A játékra középiskolás osztályok jelentkezhettek 2017. december 28-ig. A játékon több száz diák vett részt.

Bővebben …

Az Örök tél című film alkotóstábja online történelmi vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak. A játékra osztályok jelentkezését várják 2017. december 28-ig. A győztesek nyereménye többek között egy saját, premier előtti vetítés.

További részletek: https://www.oroktel.hu/jatek

2017. április 13-án véget ért az Örök tél forgatása. A 60 stábtag és a szereplők 28 napon keresztül forgattak magyar és külföldi helyszíneken, köztük egy valódi bányában. A forgatás legsűrűbb napján közel 300 statiszta vett részt, akiket az alap 4 fős smink/haj csapaton felül még további 7 sminkes és 7 fodrász, valamint 13 öltöztető segített. A film utómunkálatait követően a bemutatóra 2018 februárjában kerül sor.
Köszönjük az összes stábtagnak és szereplőnek a munkát!

Majdnem belefagyott a színésznők lába a cipőbe

Februárban tudósítottunk arról, hogy Örök tél címmel magyar film készül, amely az ukrán munkatáborokba tömegesen elhurcolt, embertelen körülmények között robotra kényszerített nők ezreinek állít emléket. Márciusban kint jártunk Szász Attila történelmi filmjének forgatásán, és így testközelből is megnézhettük a borzalmak színhelyéül szolgáló barakkokat. Az alkotók meséltek a fizikailag és lelkileg megterhelő forgatásról, térdig hóban menetelésről és elfagyott lábujjakról, de az is szóba kerül, miért élvezi Csányi Sándor, hogy egy olyan karaktert játszhat, aki keveset mond, de azt mindig őszintén.

Tovább a forrásra: origo.hu

Csányi Sándor új arcát mutatja a lágerben

Szögesdróttal körbevett fabarakkok között rongyokba és pufajkába bugyolált nők várakoznak, kiegészülve egy usankás, bajszos Csányi Sándorral. A helyszín Fót, ahol az egykori GUPVI-lágerek egyike elevenedett meg, a második világháború után málenkij robotra szovjet munkatáborokba hurcolt százezrek előtt tisztelgő Örök tél című film kedvéért.

Tovább a forrásra: index.hu

Elindult az Örök tél forgatása

Nagyon mély érzelmeket kiváltó film lesz az Örök tél – vélekedett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 10-én Fóton, ahol megtekintette az egykori szovjet kényszermunkatáborban játszódó film forgatását. Az Örök tél két főszereplője Csányi Sándor és Gera Marina, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta, a rendező Szász Attila. A film a Gulág-emlékév keretében jön létre.

Tovább a forrásra: kultura.hu

Szenvedni fognak, és a szenvedésük ott lesz a filmen

Az utóbbi évek legjobb történelmi témájú magyar filmjeit készítők, Köbli Norbert forgatókönyvíró és Szász Attila rendező újra együtt dolgoznak. A téma ezúttal a málenkij robot, vagyis a második világháború után a Szovjetunióba hurcolt emberek sorsa. Az Örök tél mégsem történelmi tabló lesz, sokkal inkább egy személyes, szerelmes történet két emberről, akik egy munkatáborban próbálnak túlélni. A főszereplők Csányi Sándor és Gera Marina, de játszik a filmben az Aranyéletből ismert Döbrösi Laura és Farkas Franciska, Kiss Diána Magdolna, továbbá a Terápiából is ismert Kurta Niké.

Tovább a forrásra: index.hu

Csányi Sándor szovjet munkatáborban lesz fülig szerelmes

November végén írtuk meg, hogy a Félvilág és A berni követ rendezője végre elkezdheti csinálni első mozifilmjét Apró mesék címmel, de pár hete kiderült, hogy Szász Attila ez előtt leforgat még egy második világháborús, szovjet munkatáboros filmet. Ez lesz az Örök tél, amelynek a részleteiről a produkció által szervezett, péntek délelőtti sajtótájékoztatón hullott le a lepel. Szóba került a film rendhagyó finanszírozása, beszélgettünk a többéves kihagyás után visszatérő Csányi Sándorral, és az alkotók arra is kitértek, lehet-e még újat mutatni a lágerfilmes témakörben a Saul fia után.

Tovább a forrásra: origo.hu

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió