1. A Vetélkedő meghirdetője és szervezője

„Az elfeledett GUPVI táborok világa” című internetes történelmi vetélkedő (a továbbiakban: Vetélkedő) szervezője a Szupermodern Stúdió. Támogatója a Gulág Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

2. A részvételre jogosultak köre

A Vetélkedőn részt vehet minden magyarországi középiskolás osztály, akik 1 vezető tanárral 2017. december 28. 24.00 óráig regisztrálnak a www.oroktel.hu honlapon. Kivételt képeznek a szervező intézmények alkalmazottai és ezek Ptk. 8:1. § 1. pont szerinti közeli hozzátartozói, akik nem vehetnek részt a vetélkedőben.

3. A Vetélkedő időtartama

2018. január 1. - 2018. január 21.

A fordulók kérdéseinek megválaszolására hét nap áll rendelkezésre.

  • 1. forduló válaszadása: 2018. január 1. - 2018. január 7.
  • 2. forduló válaszadása: 2018. január 8. - 2018. január 14.
  • 3. forduló válaszadása: 2018. január 15. - 2018. január 21.

4. A Vetélkedő célja

A Vetélkedő célja, hogy összevessék tudásukat azok a tanulók, akik kedvelik a történelmet és érdeklődnek a II. világháború, illetve a nemzetközi összefüggésekkel kapcsolatos események iránt. Olyan tanulóknak szervezzük, akik az alapkövetelményeken túl többet szeretnének tudni a magyar és az egyetemes történelemről.

5.A Vetélkedő korosztálya: középiskolás diákok, 14-18 éves korosztály

6. A Vetélkedő tervezett menete

A vetélkedő háromfordulós online versenysorozat. A kérdések többsége teszt jellegű, amelyre négy lehetséges válasz közül ki kell választani a helyes megoldást. Leíró, esszé szöveget csak az utolsó forduló végső kérdése fog igényelni. Célja, hogy egy esetleges döntetlen állás esetén is ki lehessen választani a nyerteseket.

Az online vetélkedőre középiskolás osztályok regisztrálhatnak a www.oroktel.hu oldalon 2017. december 28-ig. A vetélkedő maga 2018. január 1-jén veszi kezdetét.

A Szervező jogosult érvényteleníteni azon pályázatokat, amelyek esetében megállapítható, hogy a játékos a Vetélkedőben való részvétel során valótlan személyes adatokat szolgáltatott. Azok a pályázók, akiknek a pályázata érvénytelen, díjazásra nem jogosultak, a Szervező felé további követelést nem támaszthatnak.

7. Díjazás

A három forduló után a legtöbb jó választ adó első három osztály díjazásban, valamint a felkészítő tanár tárgyjutalomban részesül. A három nyertes osztály díja egy, az iskolájukban szervezett privát vetítés, valamint a versenyben részt vett diákok a film limitált kiadású DVD változatát is megkapják. A győztes osztályokat felkészítő tanárok támogatását a film limitált kiadású DVD anyagával, valamint az alkotás díszkiadványával szeretnénk megköszönni. A kiadvány a filmről szóló érdekességek mellett a történelmi korszakba is betekintést enged a túlélők szemén keresztül. A verseny díjait a Szupermodern Stúdió, a Gulág Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja.

A nyeremény átvételének feltétele az átadás-átvételi dokumentum kitöltése, ahol a következő adatokat kell megadnia a nyertesnek; név, anyja neve, személyi igazolvány vagy diákigazolvány száma, állampolgárság, születési hely és idő, állandó lakcím. A megadott adatok kizárólag a nyereménnyel kapcsolatosan felmerülő adó- és járulékterhek átvállalásához szükségesek, azok semmilyen egyéb módon nem kerülnek felhasználásra.

8. Egyéb rendelkezések.

Szervező fenntartja a jogot, hogy manipuláció, szabálytalanság, visszaélés, vagy ezek gyanúja esetén a játékból bárkit kizárjon. Szervező a kizárást a játék bármely szakaszában kezdeményezheti, amint a kizárásra okot adó információ a tudomására jut.

A Vetélkedő résztvevői, részvételükkel minden külön jognyilatkozat nélkül automatikusan elfogadják a jelen hivatalos játékszabályban foglalt valamennyi feltételt. A játékszabály módosításának jogát a Szervező fenntartja.

9. Adatvédelem

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a játékosokat a Szervező tájékoztatja, hogy az adatkezelés a személyes hozzájárulásukon alapul, melyről megfelelő tájékoztatást jelen játékszabályzatban olvastak és elfogadnak.

Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerülő esetleges jogsértés esetén a résztvevő – a Szervezővel való egyeztetés eredménytelensége esetén – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően jogorvoslatot kezdeményezhet.

10. Információ a Vetélkedőről

A résztvevők a Vetélkedővel kapcsolatos további információt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen kérhetnek. A hivatalos játékszabály elérhető a www.oroktel.hu oldalon.

 

A Szervezők

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió