Forgatókönyvíró

Filmíróként / dramaturgként olyan 200-250 ezer nézőt vonzó mozisikerek fűződnek nevéhez, mint az S.O.S. szerelem (2007), a 9 és ½ randi (2008) és a Made in Hungária (2009). Legnagyobb szakmai sikereit ötvenes évekbeli trilógiájával (A vizsga, Szabadság különjárat, A berni követ) aratta. A Bergendy Péter rendezésében, Kulka János főszereplésével készült A vizsga tucatnyi nemzetközi díjat nyert, köztük a chicagói filmfesztivál Arany Hugó-díját, míg a Szabadság különjárat (rendező: Fazakas Péter) a Kamera Korrektúra legjobb tévéfilmnek járó díját érdemelte ki. A berni követ (rendező: Szász Attila) 2014 szeptemberében Bronz Zenit-díjat kapott Montrealban, decemberben pedig elnyerte az alaszkai filmfesztivál fődíját. A Szász Attilával készült második közös filmjével, a 2015-ben bemutatott Félvilággal Köbli Norbert elnyerte a Legjobb Forgatókönyvíró díját a kaliforniai Tiburonban és a 2016-os Magyar Filmhéten.

2007-ben megalapította a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületét, amelynek máig elnöke. A mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenysége elismeréseként 2015. március 15-én Balázs Béla-díjban részesült.

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió