Irén

2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán. A diploma megszerzése után Bodó Viktor társulatához, a Szputnyik Hajózási Társasághoz szerződött. Alapító tagként számos hazai és nemzetközi produkcióban játszott több fesztiválsikert elérve. Dolgozott Grazban, Pármában és Moszkvában is. 2010-ben Vajdai Vilmos TÁP Színházához csatlakozott és emellett más független színházi produkciókban is részt vett, többek között a Proton Színházban Mundruczó Kornél Nehéz istennek lenni (2011) című díjnyertes előadásában. Sopsits Árpád filmrendező Közelebb (2012) című színházi munkájában az egyik főszerep volt az övé.

A kezdetektől fogva párhuzamosan építi színházi és filmes karrierjét. Szerepelt Pálfi György a Karlovy Vary Filmfesztiválon többszörösen díjazott Szabadesés (2014) című filmjében, a Török Ferenc rendezte Senki szigetében (2014) és a magyarországi HBO saját gyártású sikersorozatában, az Aranyéletben (2016) is. Amikor 2017 elején Szász Attila rábízta az Örök tél főszerepét, a forgatást megelőző két hónap intenzív lelki és fizikai felkészülést jelentett a számára. Jelenleg filmes karrierjére koncentrál, színészi feladatai mellett saját forgatókönyvön dolgozik.

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió