Irén anyja

Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-ben a Madách Színházhoz szerződött. 2004 óta az Örkény Színház tagja, amely a Madách Kamara helyét vette át. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Adél megformálása Molnár Ferenc Üvegcipő (2005) című darabjában, vagy Blondinné Tasnádi István Finito-jában, amivel elnyerte a 2007-es POSZT legjobb női főszereplőnek járó díját. 1988 óta játszik játékfilmekben és tévéfilmekben, szinkronizál. 2001 óta műsorvezetője a Duna Televízió Talpalatnyi zöld című környezetvédelmi magazinjának. 2012-ben kapta meg az HBO Magyarország saját gyártású sorozata, a Terápia egyik vezető szerepét. Jelenleg olyan darabokban remekel az Örkényben, mint a Hamlet (2014), a Bernhardi-ügy (2015), az Anyám tyúkja (2014), vagy a 2016-ban a Színikritikusok Díjával elismert Mesél a bécsi erdő.

Forgatott többek között Sára Sándorral, Makk Károllyal, Enyedi Ildikóval, Kamondi Zoltánnal, Gyarmathy Líviával, Xantus Jánossal, Pálfi Györggyel és Herendi Gáborral. Jelentősebb filmes szerepei közé tartozik a Szoba kiáltással (1990), a Halálutak és angyalok (1991), a Könyörtelen idők (1992), A csalás gyönyöre (1992) vagy a Coming out (2013).

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió