Fábián

2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor, Zsótér Sándor és Bodó Viktor osztályában, majd a Maladype Színház vezető színésze lett. 2011-ben a legígéretesebb pályakezdőnek választották a Színikritikusok Díján, valamint Soós Imre díjban részesült. 2012-ben Junior Prima díjas lett. 2015-ben szerződött a Vígszínház társulatához, ahol jelenleg a Bűn és bűnhődés főszerepében, A vágy villamosában, a Szentivánéji álomban, A Mester és Margaritában, A velencei kalmárban és a Hamletben látható. 2013-ban került bemutatásra Gérecz Attila élete és művei alapján A szökés című monodrámája. Továbbá látható az Átrium Film-Színház Makbettjében és a Sirályban, a MU Színház Karamazovjában, valamint a Spirit Színház Egerek és Emberek előadásában.

A mozinézől láthatták őt többek között a nagysikerű Made in Hungáriában (2009), az Isteni műszakban (2013), az Oscar-díjas Saul fiában (2015) és a Brazilokban (2017) is. A Provincia (2014) című kisfilm főszereplőjeként részt vett a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában. 2017-ben közönségdíjas lett a Wellhello zenekarról szóló #Sohavégetnemérős című filmmel a II. Magyar Filmhéten.

A SZUPERMODERN STÚDIÓ BEMUTATJA A GULÁG EMLÉKBIZOTTSÁG TÁMOGATÁSÁVAL SZÁSZ ATTILA FILMJÉT GERA MARINA  CSÁNYI SÁNDOR  “ÖRÖK TÉL”
DÖBRÖSI LAURA  KISS DIÁNA MAGDOLNA  FARKAS FRANCISKA  KURTA NIKÉ  OROSZ ÁKOS  FÜR ANIKÓ  GÁSPÁR TIBOR
GYÁRTÁSVEZETŐ SZABÓ LÁSZLÓ RENDEZŐASSZISZTENS KOPEK DONÁT SMINK HORTOBÁGYI ERNELLA JELMEZ KEMENESI TÜNDE
DÍSZLET HORVÁTH VIKTÓRIA  NÁNÁSSY ZSOLT HANG MAJOR CSABA ZENE PARÁDI GERGELY VÁGÓ HARGITTAI LÁSZLÓ H.S.E.
FÉNYKÉPEZTE NAGY ANDRÁS H.S.C. PRODUCER KÖVES ÁBEL  LAJOS TAMÁS
HAVASI JÁNOS “LÁNYKÁK, AZ IDŐ ELJÁRT” CÍMŰ KÖNYVE NYOMÁN
ÍRTA KÖBLI NORBERT  SZÁSZ ATTILA RENDEZTE SZÁSZ ATTILA
Gulág Emlékbizottság NKA Szupermodern Filmstúdió